Takže príprava je jednoduchá .. Uvaríte si ryžu bez soli , bez iných prísad...Ja najradšej varím sáčkovú (pokiaľ teda nemám originál na sushi ) . Ryžu treba variť dlhšie ,nech ostane lepkavá.Potom ju necháme vychladnúť. Pripravíme si misku so studenou vodou , do ktorej si budeme namáčať prsty ,aby sa ryža nelepila.. Tvarujeme ju do malých valčeko-kvádrov :-D , tak aby sa nám naraz zmestili do pusy, keď ich budeme papať.. Následne dáme navrch valčeka trochu wasabi pasty a zakryjeme to lososom ( ak je možnosť môže to byť tuniak, makrela alebo krevetka ) .. Podávame to so sójovou omáčkou ( treba kúpiť kvalitnejšiu, nešetriť na nej ) a s wasabi pastou ... Prajem príjemný chuťový zážitok :-D
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára